Penyakit

Punca kanser membawa maut

woman in pink and white polka dot shirt

Punca kanser membawa maut. Jika wujud ketumbuhan (tumor) didalam badan jangan membenarkan doktor memotong atau menyuntik (biopsy) ketumbuhan tersebut. Ketumbuhan berkenaan seumpama sebuah beg plastik hitam yang penuh dengan bahan kimia yang berbahaya. Kanser tidak langsung berbahaya dan tidak akan membawa maut selagi ketumbuhan itu dipotong atau diganggu.

Anda mungkin akan tanya, jika tidak di biopsy, bagaimana hendak memastikan sama ada ia ketumbuhan kanser atau tidak? Jawapan saya ialah, Nyawa dan kesihatan lebih penting dan bernilai daripada kepastian tersebut. Anda boleh mencuba untuk mengenal pasti jenis tumor berdasarkan simptom-simptom yang lain dan memulakan rawatan yang berkesan.

Kematian kerana kanser

Tahukah anda, kebanyakan kematian pesakit kanser bukan disebabkan oleh penyakit kanser tetapi berpunca daripada biopsy. Artikel sebelum ini telah menerangkan bahawa tumor kanser hanya mengandungi bahan kimia, kotoran, kuman dan toksin. Apabila ketumbuhan kanser yang dibungkus rapi dan disimpan secara selamat oleh sistem imun, dipotong, bahan berbahaya dari ketumbuhan (tumor) tersebut akan tersebar didalam darah dan seluruh badan, dan menyebabkan kematian.

Satu lagi faktor yang menyebabkan kematian adalah ketakutan, Jangan sekali-kali takut dengan penyakit. Percaya kepada badan anda, sistem imun badan anda mampu merawat segala jenis penyakit.

Jika anda mempunyai sebarang soalan tentang penyakit kanser atau penyakit lain boleh komen di bawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X